Drožďová polévka s jarní cibulkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce máslo
600 ml voda
80 g čerstvé droždí
podle chuti
2 špetky sůl
2 ks jarní cibulka
Postup Drožďová polévka s jarní cibulkou recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm rozpustíme droždí, dokud nejsou rozmíchané všechny hrudky. Lepší je droždí do hrnce rozdrolit. Přidáme vodu ohřátou ve varné konvici a na mírném ohni necháme polévku lehce vařit.
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky. Polévku s jarní cibulkou ještě 5 minut povaříme na mírném ohni.
Drožďovou polévku s jarní cibulkou ihned podáváme na stůl k jídlu.