Drožďová nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
2 dl mléko
4 ks rohlík
1 ks menší cibule
2 kostky droždí (42g)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme na kostky nakrájené rohlíky, přidáme rozdrobené droždí a nadrobno nakrájenou cibuli. Lehce promícháme a osolíme. Přidáme mléko, vejce a olej a vše důkladně promícháme. Nejlépe ještě necháme trochu odpočinout, aby se mléko dobře vsáklo.

  2. Potom směs vyklopíme na plech s nelepivým pečicím papírem, urovnáme, dáme do trouby a drožďovou nádivku pečeme asi 20 minut. Zejména na konci hlídáme barvu. Když je nádivka hnědá, máme hotovo.

  3. Drožďovou nádivku podáváme teplou nebo studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!