Drobenkový třešňový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g mleté mandle
těsto
sůl
1 ks vejce
300 g máslo
500 g mouka
1 balíček prášek do pečiva
180 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 lžička citronová kůra
náplň
3 lžíce cukr moučka
500 g třešně

Postup přípravy receptu

  1. Třešně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme je. Můžeme je posypat asi 3 lžícemi cukru.

  2. Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout. Mezitím si do mísy prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Přidáme cukr, skořici, kůru a špetku soli. Pak do těsta přidáme tekuté máslo, vejce a vše zpracujeme ručním hnětačem v těsto podobné drobence.

  3. Troubu si předehřejeme na 200 °C.

  4. Dortovou formu vymažeme vrstvou másla. Polovinu drobenkového těsta vtlačíme do formy a posypeme mandlemi. Pak na ně rozložíme ovoce a posypeme zbytkem drobenkového těsta.

  5. Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut dozlatova.

  6. Hotový koláč necháme vychladit a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!