Drobenkový štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
1 ks vejce
drobenka
160 g máslo
110 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
těsto
500 g listové těsto
náplň
200 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.

  2. Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku.

  3. Na každé rozválené těsto nasypeme drobenku a posypeme nadrobno nasekanými ořechy. Štrúdly opatrně zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem.

  4. Drobenkový štrúdl pečeme na 170 °C asi 30 minut, až je zlatavý. Poté už ho stačí jen vyjmout z trouby, nakrájet a pochutnávat si. Je výborný s čajem i kávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!