Drobenkový koláč s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 hlávek máslo
1 dl hladká mouka
0.5 dl ovesné vločky
3 lžíce třtinový cukr
náplň
4 ks jablko
1 lžička mletá skořice
2 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 225 °C.

  2. Připravíme si drobenku. Mouku promísíme s ovesnými vločkami, cukrem a změklým máslem, až nám vznikne drobivé těsto. Jednodušší je použít kuchyňský robot.

  3. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a zbytek jablek nakrájíme na plátky.

  4. Menší pekáček vymažeme máslem a vyložíme jej jablky. Jablka posypeme hnědým cukrem a skořicí a na vrch nasypeme drobenku.

  5. Jablečný drobenkový koláč pečeme ve vyhřáté troubě 20 - 25 minut, dokud jablka nezměknou a drobenka nezezlátne.

  6. Drobenkový koláč s jablky podáváme ještě teplý. Vyjde na cca 5 - 6 porcí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!