Drobenkový koláč s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 hlávek máslo 1 dl hladká mouka 0.5 dl ovesné vločky 3 lžíce třtinový cukr náplň 4 ks jablko 1 lžička mletá skořice 2 lžíce třtinový cukr
Postup Drobenkový koláč s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 225 °C.
Připravíme si drobenku. Mouku promísíme s ovesnými vločkami, cukrem a změklým máslem, až nám vznikne drobivé těsto. Jednodušší je použít kuchyňský robot.
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a zbytek jablek nakrájíme na plátky.
Menší pekáček vymažeme máslem a vyložíme jej jablky. Jablka posypeme hnědým cukrem a skořicí a na vrch nasypeme drobenku.
Jablečný drobenkový koláč pečeme ve vyhřáté troubě 20 - 25 minut, dokud jablka nezměknou a drobenka nezezlátne.
Drobenkový koláč s jablky podáváme ještě teplý. Vyjde na cca 5 - 6 porcí.