Drobenkový jablečný nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr moučka
200 g máslo nebo margarín
směs
3 ks jablko
300 g hladká mouka
podle potřeby
voda
na ozdobu
šlehačka ve spreji
oříšky
podle chuti
zmrzlina

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme jablka a nakrájíme je na středně silné plátky. Jablka dáme do hrnce s vodou a přidáme 50 g cukru. Jablka vaříme asi 10 minut.

  2. Do velké misky dáme máslo nebo margarín, mouku a zbytek cukru. Vše rozmačkáme vidličkou.

  3. Uvařená jablka dáme do malé zapékací mísy nebo do malého plechu. Jablka pokryjeme drobenkou. Mísu či plech dáme do trouby a pečeme na 180 °C na 30 minut.

  4. Drobenkový jablečný nákyp podáváme teplý. Můžeme přidat zmrzlinu a ozdobit šlehačkou a oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!