Domácí zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
200-250 ml mléko
3-4 lžíce cukr krupice
1 balíček smetana v prášku
podle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Z vlastní zkušenosti bych si oddělené bílky dala do vyšší nádobky. Žloutky ušleháme s cukrem do skoro bílé hmoty. Potom vyšleháme bílky na pěnu a dáme ji do lednice do té doby, než bude potřeba.

  2. Do žloutkovo-cukrové hmoty přilijeme sklenku mléka (200 - 250 ml). Přisypeme instantní smetanu a zamícháme. Do vzniklé hmoty přidáme dříve ušlehané bílky. Opatrně vmícháme, aby nám pěna z bílků neslehla. Celou hmotu šleháme 5 minut. Pro přidání nějaké chuti rozmixujeme libovolné ovoce, scedíme a přidáme.

  3. Připravenou hmotu na domácí zmrzlinu nalijeme do zvolené nádoby a dáme do mrazáku ztuhnout.

  4. Domácí zmrzlinu po ztuhnutí můžeme ihned konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!