Domácí vajíčková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
125 g máslo
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
1 lžíce kysaná smetana
0 lžiček mletý černý pepř
podle chuti
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme vejce natvrdo. Pažitku nasekáme nadrobno. Uvařená vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky a cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky.

  2. Žloutky vymícháme s máslem, kysanou smetanou, hořcicí, mletý pepřem, pažitkou a trochou soli. Bílky a cibuli přimícháme k pomazánce. Kdyby byla pomazánka moc hustá, přidáme trochu smetany. Pomazánku necháme v lednici uležet, ať se chutě dobře spojí.

  3. Domácí vajíčkovou pomazánku podáváme s pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!