Domácí tortellini v hovězím vývaru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks mrkev
1 sklenka bílé víno
300 g hovězí maso
1 ks řapíkatý celer
podle chuti
sůl
3 listy šalvěj
2 ks bobkový list
1 špetka muškátový oříšek
těsto
3 špetky sůl
3 ks vejce
300 g hladká mouka
náplň
1 ks vejce
100 g šunka
100 g parmazán
podle potřeby
mletý pepř
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mouku si prosejeme se solí na kuchyňský vál. Do středu mouky rozklepneme vajíčka a nejprve prsty mouku s vejce promísíme. Pokračujeme rukama, dokud nám nevznikne homogenní a vláčné těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 10 - 15 minut odpočinout.

  2. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu orestujeme na troše másla a přidáme čisté a osušené maso nakrájené na kostičky. Základ okořeníme, přidáme bylinky a podlijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit a při nízké teplotě vaříme do změknutí masa. Občas podléváme vodou nebo vývarem.

  3. Šunku nasekanou nadrobno promícháme s vejcem, muškátovým oříškem a strouhaným parmazánem.

  4. Těsto na tortellini vyválíme na tenký plát. Z plátu si vykrojíme kolečka o průměru 4 - 5 cm, která naplníme šunkovou náplní. Zabalíme do tvaru tortellin a vložíme je do vroucího hovězího vývaru. Polévku s tortellinami ještě jednou dobře provaříme a jakmile jsou tortellini hotové, polévku odstavíme. Tortellini jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Z polévky odebereme bobkové listy.

  5. Domácí tortellini v hovězím vývaru rozdělíme do misek či talířů, posypeme parmazánem a podáváme jako teplý první chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!