Domácí tlačenka vařená se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
5 ks bobkový list
1 ks vepřový jazyk
1 lžíce mletý zázvor
0.5 kg vepřová játra
1 lžíce celý černý pepř
1 lžíce celé nové koření
5 ks vepřové nožičky
1 kg vepřová plec s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno, nožičky a plecko důkladně omyjeme. Vše dáme vařit do vysokého hrnce. Kořenovou zeleninu očistíme a včetně rozpůlené cibule ji přidáme k masu. K masu přidáme také sůl, bobkový list, nové koření, černý pepř a mletý zázvor. Vše společně vaříme, až maso změkne. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme k masu povařit i játra.

  2. Měkké maso vyjmeme. Vývar přecedíme do nového hrnce a vývar svaříme asi na třetinu. Maso a játra zatím nakrájíme na menší kostky, kůži nasekáme najemno nebo umeleme. Připravené maso a kůže vrátíme do zredukovaného vývaru a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme solí. Hmotou naplníme tlačenková střeva nebo folii na tlačenku. Dobře zavážeme a domácí tlačenku dáme vychladit mezi dvě dvě zatížená prkénka.

  3. Ztuhlou domácí tlačenku vařenou se zeleninou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!