Domácí tlačenka vařená se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 0.5 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 5 ks bobkový list 1 ks vepřový jazyk 1 lžíce mletý zázvor 0.5 kg vepřová játra 1 lžíce celý černý pepř 1 lžíce celé nové koření 5 ks vepřové nožičky 1 kg vepřová plec s kůží
Postup Domácí tlačenka vařená se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno, nožičky a plecko důkladně omyjeme. Vše dáme vařit do vysokého hrnce. Kořenovou zeleninu očistíme a včetně rozpůlené cibule ji přidáme k masu. K masu přidáme také sůl, bobkový list, nové koření, černý pepř a mletý zázvor. Vše společně vaříme, až maso změkne. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme k masu povařit i játra.
Měkké maso vyjmeme. Vývar přecedíme do nového hrnce a vývar svaříme asi na třetinu. Maso a játra zatím nakrájíme na menší kostky, kůži nasekáme najemno nebo umeleme. Připravené maso a kůže vrátíme do zredukovaného vývaru a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme solí. Hmotou naplníme tlačenková střeva nebo folii na tlačenku. Dobře zavážeme a domácí tlačenku dáme vychladit mezi dvě dvě zatížená prkénka.
Ztuhlou domácí tlačenku vařenou se zeleninou nakrájíme a můžeme podávat.