Domácí šťavnatá sekaná s celerem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1/2 ks celer
sádlo
oregano
1 ks bobkový list
1,5 ks rohlík
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
3 ks debrecínský párek
5 kuliček celé nové koření
600 g mleté maso mix

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a celým černým pepřem doměkka. Měkký celer vyjmeme a vývar nevyléváme. Vychladlý celer nastrouháme najemno. Rohlík nakrájíme na větší kousky, které necháme nasáknout vývarem z celeru. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět

  2. Mleté maso vložíme do větší mísy, přidáme nastrouhaný celer, 2 lžíce vývaru z celeru, změklou cibulku s česnekem, vymačkaný rohlík a vejce. Řidší masovou směs osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a necháme asi 1 hodinu v chladu odležet. Pak ji vložíme do sádlem vymazané formy, vtlačíme párky a pečeme při 180 °C přibližně 60 minut do zlatohnědé barvy. Během pečení sekanou přeléváme vypečenou šťávou

  3. Domácí šťavnatou sekanou s celerem a párkem podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. Sekaná chutná i za studena s pečivem, hořčicí a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!