Domácí ricotta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 l mléko
2 lžíce jablečný ocet
100 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit mléko, smetanu a sůl na mírném ohni. Teplota mléka musí být 80 °C. Za neustálého míchání přidáme ocet, minutku vaříme, ale mléko nesmí bublat. Měli bychom vidět, že se začínají dělat hrudky. Přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. Připravíme si misku, cedník a garzu. Garzou vyložíme cedník.

  3. Jakmile ricotta vychladla, přelijeme přes cedník vyložený garzou.Vznikl nám malý sýrový balíček, trošku jej přimáčkneme, musí vytéct všechna tekutina.

  4. Hotovou ricottu dáme na pár hodin do lednice a můžeme podávat.

  5. Pokud chceme mít lehčí riccotu, nepřidáme smetanu. Z tohoto receptu je cca 200 g riccoty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!