Domácí rafaello recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
2 balíčky mandle
směs
250 g ztužený tuk
1 plechovka slazené kondenzované mléko
na obalení
500 g strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozehřejeme a necháme mírně zchladit, přimícháme kondenzované mléko a společně rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne v ledničce.

  2. Z hmoty lžící odkrajujeme kousky, do nichž zabalíme vždy jednu spařenou a oloupanou mandli a vytváříme kuličky. Připravené kuličky obalujeme ve strouhaném kokosu.

  3. Domácí rafaello servírujeme jako výbornou sváteční sladkost. Skladujeme v chladu, pak vydrží dlouho.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!