Domácí polévka s knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 vejce 150 g strouhanka 1 svazek petrželka 2 lžičky majoránka celer 2 ks mrkev 1 ks petržel mletý pepř 4 kuličky černý pepř 150 g vepřová játra 1200 ml vepřový vývar 1 ks bobkový list knedlíčky těsto 4 ks vejce 350 g hladká nebo hrubá mouka
Postup Domácí polévka s knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu (mrkev, petržel a kousek celeru) očistíme a spolu s kořením ji vložíme do vývaru a uvaříme, přecedíme a vývar dáme do hrnce.
Z mouky a vajec vypracujeme těsto. Rozválíme, rozdělíme na pláty nasekáme na tenké nudličky. Nebo můžeme použít jiný způsob, jak si připravit domácí nudle.
Domácí nudle vaříme 3 - 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat, rozmixujeme játra, přidáme koření, vejce, sůl, oloupaný a prolisovaný česnek, přisypeme strouhanku a promícháme. Z játrové hmoty tvarujeme kuličky.
Přivedeme k varu vývar a vložíme do něj knedlíčky, vaříme na středním ohni, dokud nevyplavou na hladinu (3 - 5 minut). Nakonec do polévky přidáme kořenovou zeleninu a prohřejeme.
Domácí polévku s knedlíčky podáváme teplou, klidně i jako jeden ze svátečních chodů.