Domácí polévka s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 vejce
150 g strouhanka
1 svazek petrželka
2 lžičky majoránka
celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
mletý pepř
4 kuličky černý pepř
150 g vepřová játra
1200 ml vepřový vývar
1 ks bobkový list
knedlíčky
těsto
4 ks vejce
350 g hladká nebo hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu (mrkev, petržel a kousek celeru) očistíme a spolu s kořením ji vložíme do vývaru a uvaříme, přecedíme a vývar dáme do hrnce.

  2. Z mouky a vajec vypracujeme těsto. Rozválíme, rozdělíme na pláty nasekáme na tenké nudličky. Nebo můžeme použít jiný způsob, jak si připravit domácí nudle.

  3. Domácí nudle vaříme 3 - 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat, rozmixujeme játra, přidáme koření, vejce, sůl, oloupaný a prolisovaný česnek, přisypeme strouhanku a promícháme. Z játrové hmoty tvarujeme kuličky.

  4. Přivedeme k varu vývar a vložíme do něj knedlíčky, vaříme na středním ohni, dokud nevyplavou na hladinu (3 - 5 minut). Nakonec do polévky přidáme kořenovou zeleninu a prohřejeme.

  5. Domácí polévku s knedlíčky podáváme teplou, klidně i jako jeden ze svátečních chodů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!