Domácí plněný chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks paprika
3 dl podmáslí
1 kostka kvasnice
500 g hladká mouka
20 dkg tvrdý sýr
4 ks vejce natvrdo
20 dkg měkký salám
na potření
vejce
na ozdobu
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek z kvasnic, trochy mouky a trochy vlažného podmáslí.

  2. Připravíme si také náplň: Uvařené vejce, očištěnou papriku, salám a sýr nakrájíme. Promícháme ve směs, kterou budeme chléb plnit.

  3. Z kvásku, zbytku mouky a podmáslí vypracujeme tuhé těsto. Už nenecháme kynout. Těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme. Na placky dáme náplň. Zamotáme jako závin. Domácí plněný chléb mažeme vejcem a sypeme kmínem. Pečeme asi 45 minut na 180 °C ve vyhřáté troubě.

  4. Domácí plněný chléb necháme trochu vychladnout, pak rozkrájíme a podáváme jako slanou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!