Domácí pivní chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 lžičky kmín
250 ml pivo
400 g hladká mouka
100 ml vlažná voda
1 lžička sušené droždí
100 g žitná nebo hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny ingredience.

  2. Do formy postupně přidáváme pivo, nemělo by být příliš studené kvůli kynutí, a vlažnou vodu. V případě, že máme pivo z chladničky, přidáváme vodu horkou, aby po smíchání s pivem byla tekutina vlažná. Okořeníme kmínem a solí, zasypeme moukou. Nakonec přidáme droždí. Sušené droždí lze nahradit čtvrtkou droždí čerstvého. Pokud start pekárny odkládáme, nemělo by přijít do styku s vodou.

  3. Pekárnu si nastavíme na tyto hodnoty: Velikost chleba střední (750g), barva kůrky- podle chuti (já doporučuji tmavou), program základní (3h). Upečeme.

  4. Domácí pivní chléb podáváme podle chuti, lze jej upéct ale i v klasické troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!