Domácí neslaný kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
5-6 cl ocet
300 g cibule
300 g jablko
3 kg rajče
4 ks hřebíček
1 ks celá skořice
4-6 kuliček celý černý pepř
1-2 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zralá rajčata pokrájíme, jablka zbavíme jádřince, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Všechno dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a za častého míchání podusíme na kaši. Základ kečupu prolisujeme přes jemné síto. Přidáme koření svázané v kousku řídkého plátna a za stálého míchání podusíme do hustoty kečupu. Přidáme ocet, cukr, ještě krátce povaříme a horký neslaný kečup nalijeme do sklenic obalených vlhkou utěrkou.

  3. Na domácí kečup nasadíme víčka, vložíme do hrnce s horkou vodou a 10 minut sterilujeme při teplotě 85 °C. Při této teplotě sterilizujeme sklenice s obsahem 2,5dl asi 20 minut, s obsahem 5dl 30 minut. Pak sklenice s kečupem vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.

  4. Domácí neslaný kečup podáváme s jídlem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!