Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
100 ml voda
1 kg kuřecí prsa
podle chuti
10-20 g sůl
sušený česnek
uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na různě velké kousky. Papriku, česnek a sůl rozpustíme ve vodě. Syrové maso vložíme do mísy, zalijeme vodou s kořením a hněteme mixérem s hnětacím nádstavcem po dobu asi 15 minut. Během prvních 5 minut se nic neděje, ale pak uvidíte, jak se maso spojuje s vodou a stává se z toho takové blátíčko s kusy masa.

  2. Po míchání maso naplníme do pytlíku na tlačenku a dáme na 2 dny do lednice, kde občas otočíme, aby se koření dostalo všude. Po 2 dnech šunku vyndáme a vaříme kilo masa tak hodinu, aby se voda táhla jako na vývar. Nesmí úplně bublat, ale jen tak perlit. Po uvaření necháme šunku vystydnout a potom ji nakrájíme na plátky.

  3. Domácí kuřecí šunku z pytlíku na tlačenku podáváme jako jedinečnou delikatesu k různým příležitostem. Kdo jednou ochutná, už nikdy nekoupí strojově udělanou šunku, protože chuť i cena je nesrovnatelná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!