Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 100 ml voda 1 kg kuřecí prsa podle chuti 10-20 g sůl sušený česnek uzená paprika
Postup Domácí kuřecí šunka z pytlíku na tlačenku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na různě velké kousky. Papriku, česnek a sůl rozpustíme ve vodě. Syrové maso vložíme do mísy, zalijeme vodou s kořením a hněteme mixérem s hnětacím nádstavcem po dobu asi 15 minut. Během prvních 5 minut se nic neděje, ale pak uvidíte, jak se maso spojuje s vodou a stává se z toho takové blátíčko s kusy masa.
Po míchání maso naplníme do pytlíku na tlačenku a dáme na 2 dny do lednice, kde občas otočíme, aby se koření dostalo všude. Po 2 dnech šunku vyndáme a vaříme kilo masa tak hodinu, aby se voda táhla jako na vývar. Nesmí úplně bublat, ale jen tak perlit. Po uvaření necháme šunku vystydnout a potom ji nakrájíme na plátky.
Domácí kuřecí šunku z pytlíku na tlačenku podáváme jako jedinečnou delikatesu k různým příležitostem. Kdo jednou ochutná, už nikdy nekoupí strojově udělanou šunku, protože chuť i cena je nesrovnatelná.