Domácí kondenzované mléko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
450 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
380 ml plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Hrnec použijeme takový, který nepřipaluje, nejlépe kvalitní s dvojitým dnem.

  2. Do hrnce nalijeme plnotučné mléko a do mléka prosejeme cukr moučka. Přidáme vanilkový cukr s máslem. Mícháme, dokud mléko nezačne vřít. Pokud se nám zdá kondenzované mléko hodně husté, přilijeme trochu mléka, ale musíme ho ještě převařit.

  3. Kondenzované mléko odstavíme a občas promícháme, dokud zcela nevychladne. Studené mléko nalijeme do nádobky a uložíme do lednice, pokud ho tedy nebudeme hned používat.

  4. Domácí kondenzované mléko můžeme použít ihned podle potřeby, ale také ho uskladnit na později. Ve vzduchotěsné nádobce vydrží kondenzované mléko v lednici až týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!