Domácí kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks skořice
4 lžíce voda
1 kg rajče
3 lžíce hnědý cukr
1 lžíce octová esence
podle chuti
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata - měla by být zralejší - omyjeme, nahrubo nakrájíme a dáme do hrnce s ostatními přísadami. Vše za stálého míchání přivedeme k varu a pak při nízké teplotě za stálého míchání vaříme jednu hodinu.

  2. Vzniklou rajčatovou směs pak propasírujeme jemným kovovým sítem do hrnce. Základ kečupu ještě jednou přivedeme k varu a dalších 10 minut povaříme.

  3. Hotový domácí kečup nalijeme do čistých sklenic a pevně uzavřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!