Domácí játrová paštika 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg cibule 1 kg vepřová játra 1 kg vepřová kýta 100 g sádlo na smažení 750 g vepřový lalok podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Domácí játrová paštika 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme vepřový lalok a necháme jej vychladnout. Cibuli očistíme, nakrájíme nahrubo a na rozehřátém sádle ji osmažíme. Pak ji necháme vychladnout.
Vepřová játra odblaníme. Na masovém mlýnku umeleme vychladlý vařený lalok, syrová játra a syrové vepřové maso. Tuto směs dobře promícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibuli. Játrovou paštiku osolíme a opepříme.
Domácí játrovou paštiku plníme do připravených menších sklenic, třeba od přesnídávek a sterilujeme 45 minut při 100 °C.
Domácí játrovou paštiku je vhodné připravovat při domácí zabíjačce. Ačkoli je finančně nákladná, výsledek stojí za to.