Domácí játrová paštika 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cibule
1 kg vepřová játra
1 kg vepřová kýta
100 g sádlo na smažení
750 g vepřový lalok
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vepřový lalok a necháme jej vychladnout. Cibuli očistíme, nakrájíme nahrubo a na rozehřátém sádle ji osmažíme. Pak ji necháme vychladnout.

  2. Vepřová játra odblaníme. Na masovém mlýnku umeleme vychladlý vařený lalok, syrová játra a syrové vepřové maso. Tuto směs dobře promícháme a přidáme vychladlou osmaženou cibuli. Játrovou paštiku osolíme a opepříme.

  3. Domácí játrovou paštiku plníme do připravených menších sklenic, třeba od přesnídávek a sterilujeme 45 minut při 100 °C.

  4. Domácí játrovou paštiku je vhodné připravovat při domácí zabíjačce. Ačkoli je finančně nákladná, výsledek stojí za to.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!