Domácí celozrnné pečivo recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
3 lžíce olivový olej
hladká mouka
200 ml teplá voda
1 balíček sušené droždí
hrubá sůl
275 g celozrnná pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. V míse promícháme mouku se sušeným droždím, olejem, a solí. Vše zalijeme teplou vodou a zpracujeme v tuhé pružné těsto. Důležité je, abychom těsto hnětali poctivě asi 10 minut

  2. Potom z těsta vytvarujeme dlouhou bagetu, kterou přendáme na hladkou moukou poprášený plech. Bagetu zakryjeme folií potřenou olejem a necháme 45 minut kynout. Pak pomocí nůžek vytvoříme na bagetě zářezy nebo prostřihy, potřeme ji olejem, posypeme hrubou solí a poprášíme hladkou moukou

  3. Do trouby vložíme misku vody a předehřejeme ji na 200 °C. Vložíme bagetu a pečeme asi 30 minut do růžova. Doporučuji asi po 20 minutách pečení teplotu snížit na 180 °C a domácí celozrnné pečivo zvolna dopéci

  4. Domácí celozrnné pečivo můžeme konzumovat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!