Domácí bramboráky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 kg brambory
0 kg točený salám
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. K bramborám přidáme nastrouhaný točený salám, vejce a vše pořádně promícháme. Těsto na bramboráky zahustíme hladkou moukou a na závěr přidáme podle chuti prolisovaný česnek.

  2. Bramboráky smažíme z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji.

  3. Domácí bramboráky podáváme ihned po osmažení s kysaným zelím nebo jinou zeleninovou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!