Domácí arabský chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce voda
1 špetka cukr krupice
1 kg hladká mouka
1 kostka čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, z těchto surovin necháme vzejít kvásek.

  2. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, maličko osolíme a smícháme se vzešlým kváskem. Vypracujeme vláčné těsto na arabský chléb.

  3. Vykynuté těsto na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout ještě dalších 10 - 15 minut. Potom bochánky rozválíme na placky a necháme ještě 30 minut odpočinout.

  4. Domácí arabský chléb pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, ale jen krátce. Po upečení jsou nafouklé a lesklé, po vychladnutí splasknou, jsou duté a jemné.

  5. Domácí arabský chléb podáváme jako hlavní chod i přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!