Dobrý rebarborový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 hrnečku cukr
5 ks silnější rebarbora
těsto
1 hrnek cukr
4 lžíce olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
2 hrnky polohrubá mouka
drobenka
1 hrnek cukr
4 lžíce máslo
2 hrnky hrubá mouka
podle potřeby
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, mouku, vajíčka, olej, cukr, sůl a prášek do pečiva smícháme v těsto a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

  2. Rebarboru si oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, kterou osladíme. Ve chvíli, kdy se nám rebarbora začne vařit, ji scedíme. Uvařenou rebarboru necháme vychladnout.

  3. Z másla, mouky a cukru si pomocí prstů vytvoříme žmolenku.

  4. Vychladlou rebarboru naklademe na těsto, které jsme vylili na plech. Rebarboru posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby péct na cca 45 minut při teplotě 175 °C.

  5. Tento rebarborový koláč je velmi dobrý, chutná k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!