Dobrý kečup recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 dkg sůl
2 dl ocet
1 kg cibule
1 kg rajče
13 dkg cukr krystal
3 dl slunečnicový olej
2 lžičky mletý pepř
20 dkg plnotučná hořčice
1 kg červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, papriky a cibuli pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kusy a rozmixujeme najemno.

  2. Zeleninu dáme vařit do většího hrnce. Postupně přidáváme ostatní suroviny - olej hořčici, ocet, pepř, sůl, cukr a ocet. Vše se vaří 1 hodinu, pak se opět vše rozmixuje.

  3. Dobrý domácí kečup rozdělíme do sklenic a zavaříme při teplotě 80 °C po dobu 20 minut.

  4. Dobrý kečup podáváme podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!