Divoká kachna na víně a sušeném ovoci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hlávka česnek 1 lžička sůl 10 dkg máslo 1 hrst rozinky 2 snítky rozmarýn 4 cl koňak 1 lžička pepř 1 hrst sušené švestky 15 cl suché červené víno 1 hrst sušené meruňky 1 ks divoká kachna 1 hrst sušené brusinky příloha 1 lžička sůl 5 dkg máslo 0 kg brambory 1 lžička kmín 1 hrneček vlažné mléko 1 svazeček jarní cibulka
Postup Divoká kachna na víně a sušeném ovoci recept
Postup přípravy receptu
-
Divokou kachnu naporcujeme, já použil pouze stehýnka. Osolíme, opepříme a necháme půl hodiny stát v chladu.
Na pánvi rozpálíme máslo a kousky kachny v něm necháme z obou stran zatáhnout. Maso vyndáme z pánve a uchováváme teplé.
Rozehřejeme si troubu na 200 °C.
Ve zbylé šťávě na pánvi zredukujeme červené víno na sirup spolu s rozmarýnem a koňakem. Poté přidáme všechen česnek nakrájený na plátky a směs sušeného ovoce. Promícháme, prohřejeme než se vše "spojí" a přidáme drůbeží vývar. 2 minuty povaříme.
Směs přendáme do zapékací mísy (s víkem), přidáme maso, přikryjeme a vložíme do trouby. Divokou kachnu na víně a sušeném ovoci pečeme 2 hodiny. Každých 20 minut zkontrolujeme, případně podlijeme zbytkem vývaru. Také maso otáčíme, aby se tolik nevysušovalo.
Jako přílohu k divoké kachně na víně a sušeném ovoci doporučuji štouchané brambory s jarní cibulkou. Tu připravíme z uvařených oloupaných brambor, vlažného mléka, másla, soli, kmínu a nasekané jarní cibulky.