Divoká kachna na víně a sušeném ovoci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hlávka česnek
1 lžička sůl
10 dkg máslo
1 hrst rozinky
2 snítky rozmarýn
4 cl koňak
1 lžička pepř
1 hrst sušené švestky
15 cl suché červené víno
1 hrst sušené meruňky
1 ks divoká kachna
1 hrst sušené brusinky
příloha
1 lžička sůl
5 dkg máslo
0 kg brambory
1 lžička kmín
1 hrneček vlažné mléko
1 svazeček jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Divokou kachnu naporcujeme, já použil pouze stehýnka. Osolíme, opepříme a necháme půl hodiny stát v chladu.

  2. Na pánvi rozpálíme máslo a kousky kachny v něm necháme z obou stran zatáhnout. Maso vyndáme z pánve a uchováváme teplé.

  3. Rozehřejeme si troubu na 200 °C.

  4. Ve zbylé šťávě na pánvi zredukujeme červené víno na sirup spolu s rozmarýnem a koňakem. Poté přidáme všechen česnek nakrájený na plátky a směs sušeného ovoce. Promícháme, prohřejeme než se vše "spojí" a přidáme drůbeží vývar. 2 minuty povaříme.

  5. Směs přendáme do zapékací mísy (s víkem), přidáme maso, přikryjeme a vložíme do trouby. Divokou kachnu na víně a sušeném ovoci pečeme 2 hodiny. Každých 20 minut zkontrolujeme, případně podlijeme zbytkem vývaru. Také maso otáčíme, aby se tolik nevysušovalo.

  6. Jako přílohu k divoké kachně na víně a sušeném ovoci doporučuji štouchané brambory s jarní cibulkou. Tu připravíme z uvařených oloupaných brambor, vlažného mléka, másla, soli, kmínu a nasekané jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!