Dia čokoládové tolary recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
2 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
120 g hladká mouka
120 g rostlinný tuk
120 g celozrnná mouka
60 g ovocný cukr
60 g dia sladidlo
70 g dia čokoláda
podle potřeby
dia čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Tuk ušleháme do pěny, přidáme ovocný cukr, umělé sladidlo a vejce. Vše zpracujeme na hustý krém. Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Spolu s rozlámanou čokoládou vmícháme do krému.

  2. Z těsta vytvoříme dvěma lžičkami hromádky, které na plechu vyloženém pečícím papírem zploštíme do tvaru tolarů. Cukroví pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  3. Tolary po vychladnutí můžeme z poloviny namočit do bílé nebo tmavé dia čokoládové polevy.

  4. Dia čokoládové tolary podáváme jako chutné vánoční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!