Dědečkova směs recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička solamyl
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 lžíce kečup
1 ks feferonka
1 sklenka moravanka
0.3 kg vepřová plec
0.3 kg hovězí roštěnka
1 ks čabajka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plecko i roštěnku nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme, feferonku také nakrájíme.

  2. Na sádle zpěníme cibuli, česnek, přidáme pokrájenou feferonku a maso, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Mírně podlijeme vodou. Přidáme sladkokyselou zeleninu i s nálevem, kečup a na tenké plátky nakrájenou čabajku. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme ke směsi a všechno ještě krátce povaříme.

  3. Dědečkovu směs podáváme třeba s bramborem nebo i čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!