Cuketové zelí podle Květušky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
2 ks brambory
3 - 4 lžíce tuk
2 ks cibule
2 ks cuketa
ocet 8%
1 lžička drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na sádle nebo oleji zesklovatíme nasekanou cibuli, přidáme drcený kmín a cukr. Zamícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme, dokud cibule nezkaramelizuje do medové barvy

  2. Mezitím oškrábeme brambory a nastrouháme je na jemno. Cukety oloupeme (asi 1 kg) a pokud jsou starší, tak je i podélně rozpůlíme a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Potom cuketu hrubě nastrouháme, zalijeme octovou vodou (na 1 l vody asi 3 lžíce octu) a necháme chvilku (2 - 3 minuty) marinovat

  3. Cuketa se nám nerozvaří a bude křupavá jako skutečné zelí. Potom cuketu scedíme, vmícháme do cibulového základu, osolíme a dusíme asi 20 minut. Přidáme nastrouhané brambory a provaříme. Podle potřeby dochutíme solí, octem a cukrem

  4. Cuketové zelí podle Květušky podáváme jako běžně připravené zelí k různým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!