Čokoládový Plum Cake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
170 g máslo
75 g kakao
290 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
280 g hladká mouka
100 g hořká čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Našleháme vejce s cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl, mléko a vyšleháme v jemné těsto.

  2. Čokoládové těst nalijeme do vymazané a vysypané formy na Plum Cake. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Pozor, aby se Plum Cake v troubě nevysušil.

  3. Vychladlý čokoládový Plum Cake můžeme ocukrovat moučkovým cukrem a nebo podle chuti ozdobit rozpuštěnou čokoládou či čokoládovou polevou. Tu můžeme koupit již připravenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!