Čokoládový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek olej
2 ks vejce
1 lžíce kakao
2 hrnky mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 lžička mletá skořice
2 hrnky hladká mouka
0.8 hrnku cukru
1 balíček prášek do perníku
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
poleva
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si v míse smícháme všechny sypké suroviny (mouka, cukr, prášek do perníku, prášek do pečiva, kakao a mletou skořici). Poté přidáme rozklepnutá vejce, mléko a olej. Vše pořádně promícháme, abychom získali hladké těsto.

  2. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme těsto na perník a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C po dobu 20 - 30 minut.

  3. Upečený perník vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout.

  4. Poté už jen stačí čokoládový perník nakrájet na kostky a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!