Čokoládové lasagne recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 600 ml smetana 250 g jedlé kaštany (vařené, loupané) 20 ml ocet s kávovými květy 100 ml Creme Double 400 g čokoládová poleva (hořká) 200 g bílá poleva 4 lžíce kávový prášek 40 ml kávový likér
Postup Čokoládové lasagne recept
Postup přípravy receptu
-
Jedlé kaštany, 50 g cukru a ocet rozmixujeme na pyré. Přidáme do něj 50 ml smetany a Creme Double a mixujeme tak dlouho, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Krém uložíme v chladu.
Obě polevy samostatně rozehřejeme ve vodní lázni, natřeme je tenkou vrstvou na pečící papír a ten položíme na plech. Polevy necháme vychladnout. Pak z nich vykrajujeme kolečka.
Smícháme zbytek smetany a cukru s kávovým práškem a likérem a připravíme cappuccinovou omáčku. Svaříme ji a na mírném plameni ji vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout.
Na omáčku střídávě skládáme čokoládové plátky a kaštanovou směs. Zdobíme čestvým ovocem a mátou.