Čokoládové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
600 ml smetana
250 g jedlé kaštany (vařené, loupané)
20 ml ocet s kávovými květy
100 ml Creme Double
400 g čokoládová poleva (hořká)
200 g bílá poleva
4 lžíce kávový prášek
40 ml kávový likér

Postup přípravy receptu

  1. Jedlé kaštany, 50 g cukru a ocet rozmixujeme na pyré. Přidáme do něj 50 ml smetany a Creme Double a mixujeme tak dlouho, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Krém uložíme v chladu.

  2. Obě polevy samostatně rozehřejeme ve vodní lázni, natřeme je tenkou vrstvou na pečící papír a ten položíme na plech. Polevy necháme vychladnout. Pak z nich vykrajujeme kolečka.

  3. Smícháme zbytek smetany a cukru s kávovým práškem a likérem a připravíme cappuccinovou omáčku. Svaříme ji a na mírném plameni ji vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout.

  4. Na omáčku střídávě skládáme čokoládové plátky a kaštanovou směs. Zdobíme čestvým ovocem a mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!