Čokoládová roláda s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
2 ks vejce
250 g máslo
2-3 lžíce kakao
100 g cukr krupice
těsto
6 ks vejce
1-3 lžíce kakao
6 lžic cukr krupice
5 lžic polohrubá mouka
poleva
3 lžíce kakao
100 g čokoláda na vaření
80 g tuk Omega
podle potřeby
banán

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme bílky od žloutků. Prosejeme mouku s kakaem. Utřeme žloutky se čtyřmi lžícemi cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbývajícím cukrem do tuha. Smícháme bílky a žloutky na střídačku s moukou promíchanou s kakaem.

  2. Těsto nalijeme na předem připravený plech vyložený pečícím papírem.V rozpálené troubě zprudka upečeme. Roládu musíme mít pod neustálou kontrolou, aby se nám nevysušila, protože by nám při stáčení popraskala.

  3. Krém připravíme tak, že ve vodní lázni vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Šleháme i po vyjmutí z lázně do zchladnutí. Rozšleháme máslo a vmícháme vychladlá vejce a kakao. Vyšleháme v hladký krém, který natřeme na roládový plát.

  4. Polevu připravíme smícháním tuku, čokolády a kakaa, společně rozehřejeme ve vodní lázni.

  5. Na krém položíme oloupané banány a stočíme do rolády. Roládu polijeme čokoládovou polevou a necháme v lednici ztuhnout.

  6. Čokoládovou roládu s banánem nakrájíme na řezy a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!