Čokoládová pěna s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
175 ml mléko
60 g cukr krupice
175 g čokoláda na vaření
4 kostky led
300 ml smetana ke šlehání
1 lžíce prášková želatina
0 lžiček mandlová tresť
na ozdobu
šlehačka ve spreji
opražené mandle

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu smetany nalijeme do teflonového kastrolu. Smetanu stejnoměrně poprášíme želatinou a necháme na 5 minut změknout. Zahříváme na mírném ohni, dokud se při okrajích nezačnou tvořit drobné bublinky a želatina se zcela nerozpustí. Směs často mícháme.

  2. Horkou směs nalijeme do mixéru a přidáme nalámanou čokoládu. Uzavřeme a mixujeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Do čokoládové směsi přidáme kostky ledu, mléko, cukr, mandlovou tresť a zbývající smetanu. Vše utřeme dohladka.

  3. Směs přelijeme do 4 - 6 sklenic nebo misek, přikryjeme a uložíme do chladničky na 4 hodiny, nebo dokud čokoládová pěna neztuhne.

  4. Každou porci čokoládové pěny ozdobíme šlehačkou a navrch posypeme opraženými a na plátky nakrájenými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!