Čokoládová buchta s polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
150 g máslo
5 lžiček rum
250 ml mléko
1 lžíce voda
1 lžička prášek do pečiva
150 g cukr moučka
100 g cukr krystal
300 g polohrubá mouka
50 g pravé holandské kakao
3 lžíce pravé holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Poté smícháme všechny ingredience na těsto (mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, vejce, mléko a změklé máslo)

  2. Těsto nalijeme na středně velký plech vymazaný máslem a vysypaný moukou nebo vystlaný pečícím papírem. Těsto na plech rozprostřeme rovnoměrně a pečeme cca 30 minut na 180 °C

  3. Mezitím si připravíme polevu tak, že rozpustíme máslo, to smícháme s rumem, horkou vodou, cukrem a kakaem

  4. Hotovou buchtu polijeme polovinou polevy. Necháme zchladnout a až potom polijeme druhou polovinou polevy

  5. Čokoládovou buchtu můžeme krájet na kostky a podávat ke kávě, ale i jako sladkou tečku po vydatném obědě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!