Čokoládová buchta s polevou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
2 ks vejce
100 g máslo
150 g máslo
5 lžiček rum
250 ml mléko
1 lžíce voda
1 lžička prášek do pečiva
150 g cukr moučka
100 g cukr krystal
300 g polohrubá mouka
50 g pravé holandské kakao
3 lžíce pravé holandské kakao
Postup Čokoládová buchta s polevou
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Poté smícháme všechny ingredience na těsto (mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, vejce, mléko a změklé máslo)
Těsto nalijeme na středně velký plech vymazaný máslem a vysypaný moukou nebo vystlaný pečícím papírem. Těsto na plech rozprostřeme rovnoměrně a pečeme cca 30 minut na 180 °C
Mezitím si připravíme polevu tak, že rozpustíme máslo, to smícháme s rumem, horkou vodou, cukrem a kakaem
Hotovou buchtu polijeme polovinou polevy. Necháme zchladnout a až potom polijeme druhou polovinou polevy
Čokoládovou buchtu můžeme krájet na kostky a podávat ke kávě, ale i jako sladkou tečku po vydatném obědě.