Čokoládová buchta s kokosem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g cukr
200 g cukr
4 ks vejce
200 g máslo
200 g máslo
1 lžíce máslo
4 lžíce kakao
3 lžíce mléko
6 lžic krupice
200 g čokoláda na vaření
200 g hladká mouka
200 g strouhaný kokos
1 ks kypřící prášek do pečiva
2 lžíce višňová marmeláda
2 lžíce Alpro Original
500 ml Alpro Original

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo si vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme hladkou mouku, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko a višňovou marmeládu. Vše dobře promícháme, až vznikne jednolité těsto

  2. Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto nalijeme na menší plech či střední pekáč vyložený papírem na pečení a pečeme asi půl hodiny

  3. Po upečení necháme korpus vychladnout a pak na něj naneseme náplň

  4. Na mírném ohni přivedeme k varu Alpro mléko a za stálého míchání do něj vsypeme krupici. Až směs zhoustne, vmícháme do ní změklé máslo, cukr a strouhaný kokos. Náplň naneseme na upečený korpus a uložíme buchtu do chladu

  5. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázní budeme pomalu rozpouštět nalámanou hořkou čokoládu s máslem a Alpro mlékem, až vznikne hladká hmota. Polevu rovnoměrně naneseme na kokosovou vrstvu

  6. Před podáváním necháme čokoládovou buchtu s kokosem ještě alespoň 2 hodiny v chladu, aby čokoláda dostatečně ztuhla, aby nám poleva při krájení nepraskala. Při krájení průběžně namáčíme nůž v horké vodě

  7. Čokoládovou buchtu s kokosem podáváme jako velmi chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!