Čokoládová buchta s kokosem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 200 g cukr 200 g cukr 4 ks vejce 200 g máslo 200 g máslo 1 lžíce máslo 4 lžíce kakao 3 lžíce mléko 6 lžic krupice 200 g čokoláda na vaření 200 g hladká mouka 200 g strouhaný kokos 1 ks kypřící prášek do pečiva 2 lžíce višňová marmeláda 2 lžíce Alpro Original 500 ml Alpro Original
Postup Čokoládová buchta s kokosem
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo si vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme hladkou mouku, vejce, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko a višňovou marmeládu. Vše dobře promícháme, až vznikne jednolité těsto
Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto nalijeme na menší plech či střední pekáč vyložený papírem na pečení a pečeme asi půl hodiny
Po upečení necháme korpus vychladnout a pak na něj naneseme náplň
Na mírném ohni přivedeme k varu Alpro mléko a za stálého míchání do něj vsypeme krupici. Až směs zhoustne, vmícháme do ní změklé máslo, cukr a strouhaný kokos. Náplň naneseme na upečený korpus a uložíme buchtu do chladu
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázní budeme pomalu rozpouštět nalámanou hořkou čokoládu s máslem a Alpro mlékem, až vznikne hladká hmota. Polevu rovnoměrně naneseme na kokosovou vrstvu
Před podáváním necháme čokoládovou buchtu s kokosem ještě alespoň 2 hodiny v chladu, aby čokoláda dostatečně ztuhla, aby nám poleva při krájení nepraskala. Při krájení průběžně namáčíme nůž v horké vodě
Čokoládovou buchtu s kokosem podáváme jako velmi chutný moučník ke kávě nebo čaji.