Čokoládová bábovka s citronovou chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g cukr
1 špetka sůl
5 ks vejce
130 g máslo
1 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
150 g hořká čokoláda
280 g polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme změklé máslo, prosátou mouku a promícháme. Těsto promícháme a rozdělíme do dvou misek. Do jedné z misek přidáme nastrouhanou kůru z čistého citronu a citronovou šťávu, do druhé misky s těstem přidáme nastrouhanou čokoládu. Do každé mísy rozdělíme půlku prášku do pečiva, promícháme a přidáme sníh z našlehaných bílků se špetkou soli. Bílkový sníh přidáváme jemně a pomalu.

  2. První těsto dáme do vymazané a vysypané formy, na to nalijeme druhé těsto.

  3. Čokoládovou bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 40 - 50 minut. Zkoušíme však špejlí, zda máme upečeno.

  4. Hotovou čokoládovou bábovku s citronovou chutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!