Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 ks vejce
50 g strouhanka
280 g čočka
4 ks housky
160 ml olej olivový
160 g vlašské ořechy
1 lžíce římský kmín
1 lžíce mletý koriandr
1 lžička sušená chilli paprička
omáčka
2 lžíce okurky
200 ml jogurt bílý
1 lžíce citronová kůra
sůl a pepř
2 lžíce sekaný kopr
podle chuti
sůl a pepř
zeleninová obloha

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru dáme strouhanku, česnek, kmín, koriandr, chilli, sůl, pepř a smícháme. Vsypeme ořechy a promixujeme na jemno. Přidáme studenou čočku, osm lžic olivového oleje a nahrubo promixujeme, pak vmícháme vejce. Z hmoty vytvarujeme karbanátky.

  2. Zbývající olej zahřejeme na nepřilnavé pánvi a karbanátky opečeme z každé strany 6-8 minut - do hněda a křupava. Hotové karbanátky osušíme na kuchyňském papíru.

  3. V misce smícháme suroviny na omáčku a přelijeme jí karbanátky.

  4. Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou podáváme s opečenou houskou a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!