Cibulové vepřové řízky naruby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg cibule
2 kelímky smetana ke šlehání
1 kg vepřová kýta
0 kg sterilovaná kapie
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks vejce
0 kg strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Strouhanku do masa prostě vboucháme a poté obalíme řízky v rozšlehaných vejcích. Obalené řízky dáme hned do rozpáleného oleje a prudce z obou stran osmahneme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymazaný plech poklademe půlkou nakrájené cibule. Na cibuli klademe osmahnuté maso, zasypeme druhou půlkou cibule a přidáme sterilovanou kapii. Místo kapie můžeme přidat například žampiony nebo i jinak obměnit. Vše nakonec zalijeme smetanou ke šlehání.

  3. Řízky s cibulí zapékáme v troubě asi 30 minut při 180 °C.

  4. Cibulové vepřové řízky naruby můžeme podávat s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!