Chuťovky z hermelínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
špetka pomerančová kůra
1 lžíce strouhané ořechy
1 ks zralejší hermelín
na ozdobu
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Ze středně zralého hermelínu ukrojíme asi 1 cm pod okrajem něco jako víčko a odložíme ho stranou.

  2. Opatrně vydlabeme vnitřek sýru, dáme do misky a spolu s máslem, ořechy a pomerančovou kůrou důkladně promícháme. Tuto hmotu pak dáme zpět do hermelínové mističky, přikryjeme odloženým víčkem a důkladně zabalíme do alobalu. Hermelínový dortíček necháme 2 - 3 dny v ledničce uležet.

  3. Před podáváním krájíme malé dortíčky, které ozdobíme čerstvým ovocem.

  4. Dobrý je ananas, broskev, jahoda, vlastně téměř jakékoliv ovoce podle chuti.

  5. Hermelínové dortíčky jsou výbornou chuťovkou hlavně k červenému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!