Chuťovka mého bratra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 špetka mletý bílý pepř
10 dkg uzený sýr
2 lžíce máslo na vymazání
0.3 kg moravská klobása
těsto
0.5 l mléko
22 dkg hladká mouka
podle potřeby
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Uzený sýr nastrouháme nahrubo, klobásky nakrájíme na kostičky. Mléko osolíme, mírně opepříme, přidáme vejce a rozšleháme. Mléko s vejci po částech zamícháme do mouky.

  2. Vymícháme řídké a hladké těsto, které vlijeme do většího pekáče vymazaného rozehřátým máslem a vysypaného strouhankou. Na těsto nasypeme pokrájenou klobásku a asi 3/4 hodiny pečeme v dobře vyhřáté troubě. Před dopečením posypeme sýrem.

  3. Upečenou chuťovku nakrájíme na řezy a podle chuti ozdobíme plátkem rajčete, kyselé okurky, kroužky cibulky. Můžeme přidat i čerstvé bylinky. Chuťovku mého bratra podáváme teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!