Chutný jemný švestkový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
3 ks bílek
0 balíčků prášek do pečiva
200 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
150 g polohrubá mouka
podle chuti
švestky
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem. Přidáme žloutky a třeme dál. Poté vmícháme sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy. Poklademe nakrájenými švestkami a částečně zapečeme.

  2. Mezitím připravíme cukrový sníh. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme krystalový a vanilkový cukr. Pak ho naneseme na koláč a dopečeme. Sníh musí zežloutnout.

  3. Upečený chutný jemný švestkový koláč posypeme strouhanou čokoládou, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!