Chutný jemný švestkový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g máslo 3 ks bílek 0 balíčků prášek do pečiva 200 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 150 g polohrubá mouka podle chuti švestky podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Chutný jemný švestkový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem. Přidáme žloutky a třeme dál. Poté vmícháme sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové formy. Poklademe nakrájenými švestkami a částečně zapečeme.
Mezitím připravíme cukrový sníh. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme krystalový a vanilkový cukr. Pak ho naneseme na koláč a dopečeme. Sníh musí zežloutnout.
Upečený chutný jemný švestkový koláč posypeme strouhanou čokoládou, nakrájíme a můžeme podávat.