Chutná čočka na kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g čočka
3 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propereme a necháme odstát alespoň hodinu ve studené vodě. Ve stejné vodě, kterou ale osolíme, čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na rozpáleném oleji nebo sádle orestujeme cibuli dozlatova, poté zaprášíme hladkou moukou, přidáme ocet a zalijeme trochou vody. Chvíli povaříme a přidáme do uvařené čočky. Nakonec ochutíme solí a pepřem.

  3. Čočku na kyselo můžeme podávat s párkem nebo volským okem a kyselou okurkou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!