Chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks cibule
voda na podlití
1 kg vepřové maso
podle chuti
sůl
kmín
těstíčko
sůl
6 ks brambory
polohrubá mouka
příloha
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny. Cibuli oloupeme, nasekáme a zvolna smažíme dozlatova. Kysané zelí dáme do hrnce a uvaříme doměkka.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme je a zahustíme polohrubou moukou. Lžící vykrajujeme noky, které vaříme zhruba 10 minut ve vroucí osolené vodě. Hustotu těsta vyzkoušíme tak, že nejdříve necháme uvařit 1 nok a pokud se nerozvaří, tak je hustota správná.

  3. Chlupaté knedlíky vyndáváme sítem a dáme do mísy, kde je trochu sádla. Tím se nám chlupaté knedlíky neslepí. Přidáme k nim hotové zelí, cibulku a lehce promícháme.

  4. Na talíře rozdělíme chlupaté knedlíky se zelím a doplníme vepřovým masem. Chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!