Chlebové bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
1 hrnek polohrubá mouka
3 dl vývar nebo mléko
40 dkg tvrdý chléb
podle chuti
slanina
sůl
majoránka
pažitka
mletý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nakrájíme a namočíme v předem připraveném vychladlém vývaru, můžeme jej nahradit i mlékem. Po nasáknutí přebytečný vývar slijeme.

  2. V míse promícháme chleba s ostatními surovinami, ochutíme bylinkami a solí. Podle chuti přidáme nakrájenou slaninu nebo nasekanou pažitku. Těstíčko na chlebový bramborák důkladně promícháme.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a chlebové bramboráčky smažíme po obou stranách dozlatova. Chlebové bramboráčky můžeme místo smažení také zapéct v troubě.

  4. Chlebové bramboráčky podáváme nejlépe ihned po osmažení. Přílohu volíme podle chuti. Pokud vynecháme slaninu, můžeme podávat i vegetariánům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!