Chlebíčky s falešným humrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
100 ml majonéza
1 ks citron
1 ks mrkev
250 g rybí filé
1 ks chlebíčková veka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé (ne treskovité, možné pangasia) rozdrobíme do přiměřeného množství vody v kastrolku. Ochutíme solí, ale nepřesolíme a povaříme doměkka, potom scedíme a necháme odkapat a vychladnout. Filé mírně vymačkáme, abychom ho odvodnili.

  2. Mrkev nastrouháme na jemno přiměřeně k množství filé, ale nesmí jí být hodně, protože má za úkol dochutit a mírně přibarvit směs, abychom dosáhli originality. Mrkev ještě nasekáme nožem nadrobno.

  3. Mrkev vmícháme vidličkou do filé a přitom filé rozmačkáme. Nyní přidáme majonézu, ne moc, utvoříme příjemnou vazbu složek a necháme v lednici vychladnout 1 - 2 hodiny.

  4. Citron krátce spaříme v horké vodě a nakrájíme na plátky nebo půlměsíce podle velikosti chlebíčků. Na nakrájenou veku dáváme hmotu do 1 cm a ozdobíme plátkem citronu.

  5. Chlebíčky s falešným humrem před konzumací pokapeme citronem a přeji příjemnou rozkoš.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!