Chléb faraonů recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 g droždí 1 lžíce olivový olej 500 g pšeničná hrubá mouka 3 lžíce vlažná voda na kvásek 5 lžic horká voda na rajčata sušená rajčata 1 lžíce hrubá sůl
Postup Chléb faraonů recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.