Chléb faraonů recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 g droždí
1 lžíce olivový olej
500 g pšeničná hrubá mouka
3 lžíce vlažná voda na kvásek
5 lžic horká voda na rajčata
sušená rajčata
1 lžíce hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek z rozdrobených kvasnic ve vlažné vodě, které necháme na teplém místě vzejít. Do vyhřáté mísy přesijeme mouku se solí a zaděláme vzešlým kváskem. Přidáme ještě olej a rozpracujeme dobře rukama až vznikne tužší, elastické a hladké těsto. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Malým množstvím oleje ještě potřeme povrch bochánku vytvořeného z těsta a necháme kynout, až nabude asi dvojnásobného objemu. Těsto rozdělíme na osm stejných dílů, které vyválíme na asi 0,5 cm tlusté placky, poprášíme moukou a necháme je ještě půl hodiny v teple a klidu trochu nakynout. Placky pečeme prudce na plechu, v maximálně vyhřáté troubě (230°C), asi po dobu 10 minut - až jsou zlatavé a hezky se nafouknou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!