Česnekový kapr v aspiku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
4 porce kapr
6 plátků želatina
2 ks bobkový list
2 kuličky nové koření
1 lžíce vinný ocet
650 ml rybí vývar
10 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Menší porce očištěného kapra potřeme olejem a směsí česneku se solí. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň 3 hodiny rozležet v chladu

  2. Nálev: Do rybího vývaru vložíme všechno koření, vinný ocet, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Potom var zmírníme a vložíme do něho porce kapra. Jakmile je ryba měkká, vyjmeme ji a odložíme stranou. Nálev přecedíme a necháme zcela vychladnout

  3. Želatinu připravíme podle návodu na obalu z připraveného nálevu

  4. Porce vychladlého kapra rozdělíme do misek, ozdobíme petrželkou, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout

  5. Kapra v aspiku podáváme s česnekovými dipy a bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!