Česneková bůčková roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 lžíce mletá sladká paprika
150 dkg bůček bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vykoštěný bůček nakrojíme tak, aby se dal rozklepat slabý plát.

  2. Ten osolíme a potřeme oloupaným a prolisovaným česnekem. Srolujeme na roládu o průměru asi 7 cm. Pak obalíme ve sladké paprice.

  3. Nakonec zabalíme do trojitého alobalu a pečlivě utáhneme. Takto připravenou bůčkovou roládu dáme do lednice na 3 dny odležet.

  4. Česnekovou bůčkovou roládu dáme do papiňáku, až začne pískat, necháme 90 minut vařit - důležité! Roládu vyndáme, trochu promačkáme a necháme zabalenou v lednici vychladnout.

  5. Česnekovou bůčkovou roládu krájíme po vychlazení jako salám. Přílohou je pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!